Ontdek de fortengordel

Concept

Ontdek de fortengordel is een platform voor de bezoeker van de Antwerpse fortengordel. Vertrekkend van een website met hierop de forten en schansen – later ook andere militaire relicten – kan de bezoeker ,door een fort op de kaart aan te klikken , alle benodigde info over het fort , omgeving en faciliteiten verkrijgen.
Het geheel krijgt een ruimere dimensie door gebruik van een gps toestel – dat zowel op basis van gps coördinaten als online kan werken – dat kan gebruikt worden als gids in een individueel fort , als routeplanner langs forten of bunkers of zelfs als game.
Het is zeker een meerwaarde voor een bezoek om op bepaalde punten meer info te verkrijgen door een , tekst , een afbeelding , een oude kaart of een beeld- of geluidsfragment, al dan niet verwerkt in een game.
Uniek aan dit concept is dat bezoekers voor dezelfde locatie of route een profiel kunnen kiezen ( historisch of toeristisch recreatief bijvoorbeeld ) , zodat de informatie die wordt meegegeven met de gps aanpasbaar is aan de individuele gebruikers. Zo kan dezelfde route een ander verhaal voor volwassenen als voor kinderen zijn.
De fortengordel kan te voet , per fiets , met de auto , met de bus of zelfs met oude militaire voertuigen ontdekt worden .In de rand van een bezoek kunnen eventueel ook een aantal activiteiten verzorgd worden.

Doelgroepen van dit concept zijn :
- Toeristen die Antwerpen bezoeken : net zoals het modemuseum , kan een bezoek aan een aantal Antwerpse forten als toeristische bezienswaardigheid gepromoot worden.
- Scholen : zeker voor scholen is het concept ontdek de fortengordel interessant omdat een historisch bezoek aan de Antwerpse fortengordel door het gebruik van het gps toestel waarbij bijkomende info wordt gegeven met bijvoorbeeld geluids- of beeldfragmenten -al dan niet geïntegreerd in een game -zeker aansluit bij de leefwereld van de leerlingen.
- Familieuitstap : eenzelfde locatie of route kan door profielkeuze zowel voor kinderen als voor volwassenen passend zijn.
- Bedrijfsevenementen : ontdek de fortengordel werkte een aantal teambuilding games uit waarbij naast het gebruik van het gps toestel ( eventueel online waardoor het spel dynamisch wordt ) een aantal activiteiten worden geïntegreerd
- “Outdoor gamers” : ademend in de sfeer van de fortengordel werden een aantal gps outdoorgames ontwikkeld , waarbij een aantal games in alle forten en omgeving worden aangeboden – STRATEGO LIVE - en een aantal games locatiegebonden zijn ( gebaseerd op historische gebeurtenissen ) – OPERATIE HOLLANDSTELLUNG op en rond het fort van Stabroek -

Website
www.ontdekdefortengordel.be

details
workout: 
3
fun: 
3
teambuilding: 
4
age: 
12+
competitors: 
15-200
locations: 

Fort Stabroek
Hezerheide
Op locatie

budget: 
op aanvraag